BIOGRAFIE U2 Tribute Bonavox

Jef Broes (Bono)

Jef komt uit een muzikaal nest. Zijn vader was drummer bij de fanfare en een Jazz band. Als kind zingt Jef in het plaatselijke kinderkerkkoor en op 12-jarige leeftijd wordt hij ook lid van de fanfare, waar hij noten leert lezen en trompet spelen. Jef is 13 jaar en koopt WAR van U2. Jef is 28 wanneer iemand uit de fanfare hem vraagt om in een coverband te gaan zingen. De band krijgt de naam Freaks. Jef wil meer en wordt zanger van Fast Forward. Met deze band speelt hij zowat over heel Vlaanderen. Uit die band ontstaan later 2 nieuw bands, PSI en Barking Bruce. Met Barking Bruce wint hij de ‘Clash of the Coverbands’ in 2014, en krijgt ook de award for best vocalist. PSI stopt in 2021, Basement Bastards wordt opgericht. In 2022 stapt hij in de nieuwe U2 Tribute Bonavox en in januari 2024 is Jef te zien in het Belgische tv programma Starstruck.

Richard van der Valk (The Edge)

Richard is de gitarist en toetsenist van de band. Ook verzorgt hij, net zoals The Edge, de backing vocals. Hij heeft in dezelfde rol veel ervaring opgedaan in de U2 tribute ‘In The Name Of’. Deze band won in 2017 the Clash Of The Coverbands BeNeLux en heeft op vele podia gestaan zoals bijvoorbeeld Paradiso, La Madelaine, Vorstin, Theater De Stoep, Theater Lievekamp en het openlucht theater Engbergen. Richard’s passie voor muziek en zijn ‘verslaving’ aan mooie high-end gear en gitaren komen in zijn rol van The Edge volledig van pas.

Dirk michielse (Adam Clayton)

Voor Dirk begon het musiceren op tienjarige leeftijd toen hij accordeon leerde spelen. Vier jaar later kreeg hij van zijn vader een basgitaar in zijn handen geduwd met de boodschap: ‘Goed oefenen dan ben de bassist in onze band’. Sindsdien zijn Dirk en de basgitaar onafscheidelijk. Na een 3-tal maanden bas studeren mocht hij op zijn vijftiende al mee in de band van zijn vader spelen. Door de vele optredens is Dirk een uitmuntende bassist geworden met een strakke groove. Naast muzikant is Dirk ook gitaarbouwer en -hersteller en heeft zijn eigen repair/shop D.M. Topsound waar de grootste namen uit de muziekwereld hun gitaren en andere snaarinstrumenten in de vakkundige handen van Dirk laten voor een herstelling of afstelling. Als muzikant werkte Dirk in verschillende stijlen en groepen die hem hebben gemaakt tot de bassist die hij nu is.

Gerard van hamburg (Larry Mullen Jr.)

Op zeer jonge leeftijd begint Gerard van Hamburg met de breinaalden van zijn moeder te trommelen op de welbekende OMO-wasmiddel tonnen. Dit resulteert erin dat hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste echte drumstel krijgt. Wanneer Gerard na de middelbare school gaat werken en ook in militaire dienst moet, besluit hij zijn stokken voorgoed neer te leggen. Een beslissing die volgens velen eeuwig zonde is… Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan pakt Gerard zijn stokken begin 2003 toch weer op en gaat actief lessen volgen bij o.a. Hans Cleuver, Ernst van Ee, Bruno Meeus (BE) en Mark Eeftens. In 2006 heeft Gerard zelfs het gevoel klaar te zijn om van zijn passie zijn werk te maken en richt hij Popschool Hoeksche Waard op. Ook geeft hij vier jaar les op de drumschool van Cesar Zuiderwijk (Sloper, Golden Earring) en speelt hij in verscheidene bands waaronder Ian Britt (UK), Hangman Jury (NL) en Barking Bruce (BE).